Contact gegevens

Groot Genot
Bosserveldweg 39
6077 GA Sint Odiliënberg
info@grootgenot.com
0651213113

Rabobank: NL39RABO 0152 2860 55
KVK: 32157970
BTW: NL114568686B01

Onze passie

Groot Genot is opgericht zoals waarschijnlijk vele andere kleine wijnhandelaren… Uit liefde voor een goed glas wijn!

Onze passie voor dat goede glas wijn, proberen we ook te vinden bij de verschillende wijnhuizen. De wijnhuizen moeten voor ons aan een aantal criteria voldoen:

  • Uiteraard biologisch werken, het liefste ook biodynamisch.
  • Kleinschalig, het liefst niet groter dan 30 ha grond.
  • Passie voor het vak wijn maken. De kwaliteit is belangrijker dan het volume.
  • Handmatig geplukt (waar mogelijk).
  • Een eigenzinnige wijn, die je niet zomaar bij de supermarkt kunt vinden.
  • Uit de regio Languedoc-Rousillon, Zuid Frankrijk.
  • Een (klein) familiebedrijf is een pré.

Doel

Ons doel is om de komende jaren zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze bijzondere biologische, biodynamische en sulfietvrije wijnen en olijfolie uit de Languedoc, door middel van wijnproeverijen, beurzen en via internet.

Het ontstaan

In 2009 waren Piet en Ilonka Lieberton op vakantie in Zuid Frankrijk. Vaak reden ze langs een wijnhuis in Sommières wat hen aansprak door de verkoop van biologische olijfolie. Eenmaal binnen bleek er naast de olijfolie een uitgebreide keus aan wijnen te zijn. Ze namen een aantal flessen wijn mee om te proberen en waren al heel snel verkocht! Vlak voordat ze weer terug naar Nederland reden, gingen ze zelfs nog een paar flessen halen.
Eenmaal thuis, de wijnen waren inmiddels op, vonden ze het jammer dat de wijn niet in Nederland te koop was. Ze hebben vrij snel contact opgenomen met Beatrice Althoff, de eigenaresse van Costes Cirgues, of ze de wijnen niet konden gaan importeren. Zij vond het een fantastisch idee! De klik tussen haar en Piet en Ilonka was er gelijk. Dit was de start van de oprichting van het bedrijfje. De naam was ook snel gevonden. Want wat is er nou niet beter dan lekker genieten van het leven met een goed glas wijn. ‘Groot Genot’ is geboren!
In september van datzelfde jaar zijn Piet en Ilonka gelijk weer teruggegaan om de eerste flessen te halen voor de verkoop in Nederland. De eerste wijnproeverij vond plaats in december 2009. Inmiddels zijn er al meerdere geweest en zullen er nog vele volgen!

De mensen

Ilonka Lieberton is de drijfveer in het bedrijf. Zij regelt alles en organiseert de wijnproeverijen. Hun dochter, Angelique Lieberton, was ook enorm enthousiast en werkt graag mee. Zij verzorgt de communicatie en beheert de website. Tijdens de wijnproeverijen werken haar vriend Maurice Versteeg en uiteraard Piet Lieberton ook mee.
Kom een keer naar een wijnproeverij, dan kunt u gelijk hun ‘genot’ proeven!

Volg ons op Facebook: http://www.facebook.com/grootgenot