Verantwoord

Groot Genot probeert zo veel mogelijk verantwoord te werken.

Biologisch / biodynamisch

Al onze wijnhuizen werken biologisch. Ze zijn Ecocert gecertificeerd.

Een product kan als biologisch worden gelabeld, wanneer het aan de specifieke regels heeft voldaan zoals vastgelegd in de regelgeving erkend door de internationale gemeenschap. Om dit te bereiken moeten alle exploitanten worden gecontroleerd door een onafhankelijke geaccrediteerde derde partij in overeenstemming met de ISO 65 gids standaarden, zoals Ecocert.

logo-europeen-ecocert.jpg

Daarnaast werken Costes-Cirgues, Costeplane en Turner Pageot ook volgens biologisch-biodynamische principes. Hierbij wordt de holistische ontwikkeling en samenhang van de bodem, planten en dieren benadrukt als een zelfvoorzienend systeem. Dit heeft veel overlap met andere organische benaderingen, zoals het gebruik van mest en compost en sluit het gebruik van kunstmatige stoffen op de bodem en planten uit.

Costeplane is gecertificeerd door Demeter.

demeter_net_logo.png

 

Productie

Costes-Cirgues, Delmas en Turner Pageot plukken de druiven zelf, met de hand. Dit gebeurt door een klein team, dat elk jaar weer terugkeert om te komen helpen. Er komen geen machines aan te pas. Bij de overige wijnhuizen geschiedt het wel met de machine omdat het bijvoorbeeld ’s nachts gebeurd en het dan niet praktisch is handmatig te plukken.

Druivenpluk_CC.gif

Druivenpluk bij Costes-Cirgues
(foto: Angelique Lieberton)

Host

Deze website wordt gehost door Greenhost. Greenhost koppelt innovatie aan maatschappelijk relevante kwesties, zoals duurzaamheid en digitale vrijheid. Zij ontwikkelen energiebesparende technologie, waardoor ze 70% minder systemen nodig hebben, en hebben hun servers ondergebracht bij Evoswitch, het meest duurzame datacenter van Nederland.

greenhost-logo.png

Stroom

We maken gebruik van groene stroom van Oxxio.

Afvalscheiding

Het afval wordt gescheiden in verschillende bakken; GFT, plastic, glas, papier en alles dat over blijft als huisafval.

Tips

Heeft u ideeën, hoe we nog verantwoorder bezig kunnen zijn, laat het ons weten! Stuur een mail naar info@grootgenot.nl