Domaine Delmas

   

Domaine Delmas is gevestigd in het Limoux gebied in de Languedoc-Roussillon. Het mooie kleine dorpje Antugnac, zo’n 15 km ten zuiden van Limoux, is gelegen op een bergrug dat een natuurlijk amfitheater vormt boven de prachtige Croux vallei. Het micro-klimaat is hier duidelijk koeler en krijgt meer wind dan in de rest van de omgeving. De druivenoogst vindt hier ook iets later plaats in het seizoen.

Geschiedenis

De geschiedenis van dit huis begint 3 generaties terug. Omar Delmas verbouwd druiven op 3 ha wijngaard, die hij heeft geërfd van zijn vader. Bernard, zijn zoon en voormalig kok, zet deze traditie voort.

Gelegen in de ‘Terroir’ Haute Vallée, in het hart van het charmante dorpje Antugnac, profiteert dit familiebedrijf van de voordelen van hun geografische situatie met zeer goede weersomstandigheden. Het is ideaal voor de productie van de beroemde bubbels die de wijnmakers in het Limoux gebied al eeuwen met passie maken. Het is dezelfde passie die dit bedrijf liet uitgroeien tot een internationaal bedrijf. In 1986 zijn ze volledig overgestapt naar biologische landbouw. In minder dan 30 jaar is dit familiebedrijf, gerund door Bernard en Marlène met hulp van hun hele team, uitgegroeid tot een modern groot estate met 31 hectares aan wijngaarden, verschillende soorten wijn en een productie van zo’n 160 000 flessen die naast Frankrijk in 15 andere landen verkocht worden. En nu dus ook in Nederland!

Hun vasthoudendheid heeft er voor gezorgd dat ze een sterk merk zijn, met een eigenaardige stijl tussen traditie en moderniteit, altijd op een milieuvriendelijke wijze en volgens biologische wijze geproduceerd.

De Delmas wijngaarden strekken uit over 30 hectaren en de wijnstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud. De druiven groeien aan de zuid, zuid-west kant van de berg op ongeveer 400 m hoogte in het plaatsje Antugnac. Het microklimaat is iets kouder en er is meer wind dan in de rest van de regio. De oogst vindt hier daarom ook iets later plaats dan elders. De druiven worden met de hand geplukt en in 35 kg kratten gestopt. Net zoals bij het Domaine Costes Cirgues komen er geen machines aan te pas en werken ze volledig biologisch. Ook Delmas heeft het Ecocert certificaat.

Ze verwerken vier soorten druiven: Chardonnay, Mauzac, Chenin en Pinot Noir.

Wijnen

Klik hier voor de mousserende, witte en rode wijnen die wij van Domaine Delmas op voorraad hebben.